Interior

Verschillende manieren om je woning te vergroten

Veel mensen zijn begonnen in een kleine woning en zijn later doorgestroomd naar een wat groter huis. Kom je er dan toch achter dat je nog niet genoeg ruimte hebt, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding of door het creëren van een thuiswerkplek? Dan wordt het lastig om weer te verhuizen naar een ruimere woning. In de huidige markt is het erg lastig om een grotere woning te vinden zonder daar enorm veel extra voor te betalen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te zorgen voor meer ruimte in je huidige huis.

Een aanbouw realiseren

Een vrije eenvoudige manier om je woning te vergroten is via het plaatsen van een uitbouw. Je moet dan wel voldoende plek over hebben in je tuin. Daarnaast moet ook je gemeente akkoord gaan met de bouw van een serre, bijkeuken, thuiskantoor of extra meters voor je woonkamer. Krijg je geen toestemming voor een aanbouw aan je huis of heb je geen zin om je buitenruimte ervoor op te offeren? Dan zijn er natuurlijk nog meer opties. Zo is ook het plaatsen van een dakkapel of complete dakopbouw een uitstekende manier om te zorgen voor meer ruimte in huis. Een dakkapel geeft vooral meer licht in huis en zorgt er ook voor dat je de ruimte beter kunt belopen.

Dakopbouw laten plaatsen

Het plaatsen van een nieuwe dakopbouw is mogelijk op zowel platte als schuine daken, waarbij een constructie op een plat dak natuurlijk het eenvoudigst is. Via deze manier van bouwen kun je heel eenvoudig een extra slaapkamer of werkplek aan huis realiseren. Een dakopbouw kan worden uitgevoerd in hout voor een karakteristieke uitstraling en een oplossing op maat. Ook is het mogelijk om te opteren voor een prefab dakopbouw. Deze kan snel en voordelig geplaatst worden. Ben je benieuwd of een complete dakopbouw van de Aanbouw Expert ook bij jouw woning mogelijk is? Neem dan vrijblijvend advies op met je specialist in aanbouwen. Er wordt onder meer gekeken of de gewenste aanbouw daar gerealiseerd kan worden waar jij hem wilt. Een goede fundering is natuurlijk belangrijk, maar in principe is het mogelijk om een dakopbouw te plaatsen op zowel je woning als op je garage.

Dit vind je misschien ook leuk...