Fashion & Beauty

Hoe kies je de beste oorbellen?

Bijna elke vrouw en een aantal mannen hebben gaatjes voor oorbellen. Er is dan ook een groot aanbod aan oorbellen. In allerlei soorten en maten zijn ze wel te verkrijgen, groot, klein, lang, kort. Je kunt ze in allerlei formaten vinden. Naast formaten natuurlijk ook in verschillende kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er wel oorbellen van. Maar hoe weet je nou welke oorbellen het beste bij je passen?

Oorbellen zijn mooie sieraden, ze zorgen voor dat beetje extra bij jouw outfit. Naast jouw outfit, laat het ook je gezicht op een mooie manier uitkomen. We hebben hieronder beschreven welke oorbellen bij welk vorm gezicht past. 

Oorbellen bij een vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht passen ronde oorbellen het beste. Dat komt doordat de ronde vormen de hoeken van een vierkant gezicht verzachten. Ga in ieder geval voor oorringen of oorhangers in een ronde vorm. Zo weet je zeker dat dat perfect bij jouw gezicht past. 

Oorbellen bij een rond gezicht

Je zou in de eerste instantie denken dat ronde oorbellen goed passen bij een rond gezicht, maar het tegendeel is waar. Bij een rond gezicht kun je het beste kiezen voor langwerpige oorbellen. Zo zorg je ervoor dat je gezicht minder langer en smaller lijkt. Denk bijvoorbeeld eens aan gouden oorbellen.

Langwerpig gezicht

Bij een langwerpig gezicht kun je het beste kiezen voor korte oorbellen, zodat je gezicht er wat korter uitziet. Denk bijvoorbeeld eens aan oorknoppen.

Ovaal gezicht

Een groot voordeel van het hebben van een ovaal gezicht is dat eigenlijk alle oorbellen er wel bij passen. Oorringen, hanger of knoppen, het maakt niet uit wat je draagt. Naast oorbellen kun je natuurlijk ook kiezen voor andere sieraden om je outfit af te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een horloge om het echt af te maken. Een horloge is te koop is verschillende merken, zoals ene Citizen horloge of een Seiko horloge.

Dit vind je misschien ook leuk...