Vrouw
Fashion & Beauty

De 5 Do’s en Don’ts van strandkleding

Of je nu naar een tropische bestemming vertrekt of gewoon een dagje naar het strand gaat, het is belangrijk om je goed te kleden. Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de vijf do’s en don’ts van strandkleding. 

Do: Investeer in een mooi badpak of goede bikini

Dit zou een no-brainer moeten zijn, maar we zeggen het toch: als je naar het strand gaat, heb je een goed zwempak of mooie bikini nodig! Het moet niet alleen goed passen, maar ook comfortabel zijn. En vergeet de functionaliteit niet; je wil dat je zwemkleding bestand is tegen zout water en zand zonder direct faal te worden. Met de vele opties die je vandaag de dag online vindt, hoeft het vinden van geschikte zwemkleding geen probleem te zijn! 

Don’t: Hakken dragen

Hoewel hakken elke outfit er direct glamoureus uit laten zien, zijn ze niet echt geschikt voor op het strand. Ze zakken namelijk direct weg in het zand!. Als je iets anders wilt dragen dan sandalen of slippers, probeer dan je strandoutfit te combineren met leuke sneakers of espadrilles. Je ziet er nog steeds chic uit, maar je hoeft je geen zorgen te maken over het ruïneren van je schoenen. 

Do: Accessorize met een zonnebril en een hoed

Zonnebrillen en hoeden zijn must-have accessoires voor elke stranddag. Ze beschermen je niet alleen tegen de schadelijke stralen van de zon, maar ze helpen ook voorkomen dat je het te warm krijgt. En als het op stijl aankomt, is de sky de limit. Er zijn zoveel verschillende zonnebrillen en hoed om uit te kiezen deze dagen. Of je nu de voorkeur geeft aan grote, opvallende modellen of minimalistische monturen, kiest voor baseballpetjes of zonnehoeden, zorg ervoor dat je een paar accessoires meeneemt voordat je naar het strand gaat. Geloof ons, je zult er blij mee zijn wanneer de temperatuur begint te stijgen.

Don’t: Zonnebrandcrème vergeten 

We weten het, zonnebrandcrème is technisch gezien geen outfit accessoire. Maar het is zo belangrijk dat we het wel in deze lijst moesten opnemen! Breng royaal zonnebrandcrème aan op je hele lichaam voordat je de zon in gaat. En vergeet niet om je de hele dag door opnieuw in te smeren, vooral als je zwemt of veel zweet. Je zit niet te wachten op huidbeschadiging, dus maak van zonnebrandcrème een prioriteit deze zomer. Je huid zal je later dankbaar zijn.

Do: Neem een leuke strandtas mee 

Een dagje aan het strand is niet compleet zonder een leuke strandtas vol met al je benodigdheden. Stop je zwempak, zonnebrandcrème, handdoek, snacks – alles wat je nodig hebt voor een leuke dag in de zon – in je tas en ga eropuit. En als je tas groot genoeg is, kunt je gerust wat extra kleren inpakken voor het geval je nat of zanderig wordt. Een trendy tas van stro of een leren tas zijn altijd perfect om al je spullen in te vervoeren – zorg er wel voor dat hij een stevige riem heeft zodat je hem met gemak over je schouder kunt gooien.

Beach ready!

Nu je de do’s en don’ts van strandkleding kent, is het tijd om je volgende uitstapje aan zee te gaan plannen! Vergeet niet om al je benodigdheden in te pakken – inclusief zonnebrandcrème – en kies een outfit waarin je je zelfverzekerd en comfortabel voelt. Met deze tips in het achterhoofd, ben je er zeker van dat je dit zomerseizoen van de zon zult genieten met de juiste kleding voor het strand.

Dit vind je misschien ook leuk...