stadsauto
Amsterdam Travel

Kies de beste stadsauto

Met de komst van de elektrische auto en het veranderen van de omstandigheden, zijn er diverse steden die op zoek zijn naar hun beste stadsauto van 2021.

Of je nu een woning hebt in het centrum óf juist je werkplek in een druk centrum zit; een stadsauto is perfect.

Formaat

Allereerst is het natuurlijk enorm prettig om met een kleine auto te manoeuvreren door de smalle wegen van steden (en zeker Amsterdam). Daarnaast maakt het parkeren ook een stuk fijner, of het nou aan de weg of in een parkeergarage is!

Verbruik &  milieu

Stadsauto’s hebben vaak een laag verbruik, zeker ten opzichte van de grotere, zwaardere auto’s. Wanneer je kiest voor een elektrische stadsauto (super voordelig!) ligt het verbruik nóg lager. Vanzelfsprekend zijn deze auto’s ook nóg beter voor het milieu. Maar of je nou voor benzine of elektrisch kiest, een stadsauto is in vrijwel alle gevallen zuiniger én beter voor het milieu dan een normale auto. Mooi meegenomen dus!

Prijs & kosten

Tot slot moet de auto niet te duur zijn. Dit geldt zowel voor de aanschafwaarde, als voor het onderhoud. Een kleine auto betekent minder wegenbelasting. Stadsauto’s zijn klein en wegen minder dan bijvoorbeeld een terreinwagen. Je betaalt dus relatief weinig wegenbelasting. Een goedkopere auto betekent een goedkopere verzekering. De kosten van je autoverzekering zijn terug te koppelen aan je risico. Een zwaardere auto zal meer schade aanrichten bij een ongeluk dan een lichtere auto. Hierdoor is je premie lager. Allrisk verzekeren? Ook dit is goedkoper aangezien de premie gebaseerd is op de catalogus- of dagwaarde.
Tot slot is ook het onderhoud goedkoper. Onderdelen zijn eenvoudiger vervangbaar dan bij grotere, duurdere auto’s. Daarnaast kan een benzine toevoeging ook een hoop geld besparen. Hetzelfde geldt voor een olie toevoeging!

Kortom, een fijne stadsauto heeft een positieve werking op je portemonnee!

Dit vind je misschien ook leuk...