Amsterdam

Tips voor een dagje uit naar Amsterdam

Als je van plan bent binnenkort een dagje naar Amsterdam te gaan, zijn er een heleboel dingen die je kunt gaan doen en bezoeken. Amsterdam is onze hoofdstad en er zijn elk jaar een hoop toeristen die naar Nederland komen om deze stad te bezoeken en bewonderen. Er zijn heel veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten die je hier kunt ondernemen en het is misschien lastig om hier een keuze in te maken.

Vervoer in Amsterdam

In Amsterdam zijn er een hoop verschillende soorten manieren van vervoer die je kunt gebruiken om te reizen. Over het algemeen zullen de lokale inwoners voornamelijk gebruik maken van de fiets en het openbaar vervoer. Dit komt doordat er in het centrum vaak een grote drukte is en je niet overal kunt parkeren. Parkeren Amsterdam Zuid kan maar op enkele plekken zonder tijdslimiet. Daarnaast is het vaak ook erg prijzig om er te parkeren. Goedkoop parkeren Amsterdam Zuid is dan ook niet zomaar overal mogelijk, zorg er daarom voor dat je dit ruim van te voren onderzoekt.

Met de kinderen een dag naar Amsterdam

Voor je kinderen zijn er ook een hoop dingen te doen in Amsterdam. Je zal waarschijnlijk andere dingen gaan doen dan wanneer je zelf of met een volwassene naar Amsterdam zou gaan. Eén van de meest bekende activiteiten die je kunt ondernemen met je kinderen in Amsterdam, is het bezoeken van NEMO. Verder is er ook een dierentuin die interessant kan zijn om te bezoeken met de kinderen, het gaat hier om Artis. Naast deze activiteiten kun je het scheepvaartmuseum bezoeken en zijn er een hoop speciale tentoonstellingen voor kinderen. De meeste musea zijn niet echt voor kinderen weggelegd omdat er hier vaak wordt verwacht dat de kinderen rustig blijven. Als je met kinderen naar een museum wilt, kies er dan voor eentje waar activiteiten worden georganiseerd.

Verschillende musea in Amsterdam

Amsterdam heeft een groot assortiment aan musea in de stad. Er zijn een hoop musea die niet alleen in Nederland erg bekend zijn en waar erg bijzondere kunstwerken worden tentoongesteld. Zo kun je in Amsterdam onder andere het Rijksmuseum, het van Gogh Museum en het Anne Frank huis bezoeken. 

Uitgaan in Amsterdam

Naast de enorme hoeveelheid aan bezienswaardigheden die je in Amsterdam kunt bezichtigen, zijn er ook een heleboel uitgaansgelegenheden. Amsterdam is misschien wel de best uitgaansstad van Nederland met een heleboel barren, clubs en andere evenementen. Zo komen er jaarlijks van overal op de wereld mensen naar Amsterdam om het ADE mee te maken. ADE is een afkorting van Amsterdam Dance Event en is geliefd door mensen verspreid over heel Europa. Naast deze enorme events, zijn er ook een heleboel gezellige barren waar je met je vrienden lekker wat kan drinken en een hapje eten. Amsterdam heeft een heleboel clubs waar je uit kunt gaan en er zal eigenlijk altijd wel iets zijn om te doen. Ook zijn er in Amsterdam een hoop leuke restaurants waar je met eigenlijk elk budget wel lekker kunt eten. Het is maar net waar je op die dag zin in hebt, keuze genoeg.

Dit vind je misschien ook leuk...