Interior

Lees hier de vele praktische voordelen van gordijnen

Sta jij op het punt te verhuizen of ben je pasgeleden verhuisd? Grote kans dat je dan nog nieuwe gordijnen moet aanschaffen voor meerdere kamers in je woning. Al sinds de 15e eeuw gebruikten de rijke families gordijnen om nieuwsgierige koppen van voorbijgangers de baas te zijn. Vandaag de dag zijn er super veel verschillende soorten gordijnen die je voor je huis kunt gebruiken. Nu denk je vast: waarom gordijnen en wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog vertellen wij het jou allemaal! 

Zorgt voor privacy 

Zoals eerder verteld in deze blog zijn de eerste gordijnen rond de 15e eeuw voor de ramen opgehangen. Met als doel: dat de glurende buur niet naar binnen kan kijken. De hoofdfunctie van gordijnen zijn bedoeld voor je eigen privacy. Niemand zit te wachten op allemaal pottenkijkers. Je wilt gewoon heerlijk je gang thuis kunnen gaan zonder dat je voorbijgangers met een bak popcorn ziet toe kijken hoe je aan het omkleden bent, de vaatwasser aan het inruimen bent of misschien wel heel uitbundig aan het dansen bent.  

Past perfect bij iedere interieurstijl 

Niet alleen zorgen gordijnen er dus voor dat je de glurende buur geen kans geeft om te gluren. Ook zorgen ze er voor dat jouw woning er prachtig uit ziet! Welke interieurstijl je ook hebt. Er zijn veel verschillende soorten gordijnen in alle kleuren formaten en materialen. Door alle elementen uit je huis te combineren met de kleuren van de gordijnen, creëer je een perfecte samenhang die je woning doet stralen! Daarnaast kan je aan de hand van de kleur van de gordijnen ook een bepaald effect creëren binnenshuis. Stel, je hebt een woning die vrij klein of smal is, kan je aan de hand van een kleur de woning optisch groter laten lijken.  

Blokkeert schittering van de zon 

Herken je dat gevoel. Wanneer je heerlijk naar een spannende serie of film aan het kijken bent op Netflix en ineens duikt er een ontzettend felle zonnestraal achter de wolken weg recht in jouw gezicht? Zonnestralen zijn super lekker en tevens gezond! Maar tijdens het kijken van een serie wil je gewoon lekker onbezorgd kunnen genieten met een bakje chips in de hand. Het voordeel van gordijnen is dat je deze kunt sluiten of naar benden kunt halen, op het moment dat de zon naar binnen schijnt, zodat je heerlijk ontspannen de film kunt vervolgen.  

Zorgt voor een goede nachtrust 

Ben jij iemand die super erg houdt van slapen en heb je ’s nachts moeite om in slaap te komen? Dan denken wij dat we weten hoe dat komt. Hoogstwaarschijnlijk heb je de verkeerde of nog helemaal geen gordijnen in je slaapkamer hangen. Wanneer je erg donkere gordijnen ophangt, zorgt dit voor de ultieme verduistering in je slaapkamer, waardoor je nog dieper in slaap valt. Uit onderzoek is gebleken dat je veel beter slaapt in een mega donkere ruimte. Op zoek naar vouwgordijnen op maat of inbetween gordijnen voor je nieuwe woning? Scheur dan naar de winkel en vraag de winkelier na voor de beste adviezen voor jouw huis! 

Dit vind je misschien ook leuk...