Non Direction kunstgras, het nieuwe gras
Geen categorie

Non Direction kunstgras, het nieuwe gras

Steeds vaker kiezen mensen voor kunstgras. Niet zo gek, want met kunstgras in de tuin kun je lekker buiten genieten van een strak groen gazon zonder dat je iedere week het gras hoeft te maaien. Kunstgras is onderhoudsarm en makkelijk in je tuin te (laten) leggen. Om de kwaliteit van kunstgras te verbeteren, is het continu in ontwikkeling. De nieuwste innovatie op kunstgrasgebied heet non-direction kunstgras. In dit artikel geven we je graag wat meer informatie over dit nieuwe type kunstgras.

Multidirectioneel gras

Non-direction kunstgras wordt ook wel multidirectioneel kunstgras genoemd. Zoals de naam al een beetje verklapt, staan bij dit meest nieuwe kunstgras alle grassprieten een andere kant op. Tot voor kort was dat wel anders. Ondanks de vele voordelen van kunstgras kopen was een groot nadeel namelijk dat het erg nep leek. Dat kwam met name door de sprieten die één richting uit stonden. Vanuit diverse hoeken kon je dus precies zien dat je geen echt gras in je tuin had liggen maar kunstgras! Hoe kan het dat de richting van de grassprieten ervoor zorgt dat non-direction kunstgras veel echter lijkt?

Een natuurlijke uitstraling

Kunstgras is opgebouwd uit vezels die van nature één kant op wijzen. Deze grassprieten zijn even lang en hebben precies dezelfde kleur. Echt gras ziet er uiteraard anders uit. De sprieten wijzen alle kanten op, ze zijn niet allemaal even lang en hebben zeker niet dezelfde kleur. Non-direction kunstgras heeft het natuurlijke gras zoveel mogelijk geprobeerd na te bootsen door de vezels te draaien. Op die manier is het bijna niet van echt te onderscheiden.

Duurzaam

Een ander punt waar ontwikkelaars zich op hebben gericht, is de duurzaamheid van kunstgras. Doorgaans was gewoon kunstgras al vrij duurzaam, maar de designs vielen soms wel tegen. Non-direction kunstgras is aanzienlijk verbeterd op dit vlak. De matten hoeven niet met zand te worden ingestrooid. Dit komt omdat de sprieten hoger vastzitten en de vleug verdwenen is. Daarnaast is non-direction kunstgras erg sterk waardoor het zelfs na intensief gebruik nauwelijks gebruikssporen bevat.

Hoe ziet non-direction kunstgras er in de tuin uit?

Logischerwijs vraag je je af hoe anders non-direction kunstgras er dan uitziet in jouw tuin. Omdat een graspool nu alle kanten opstaat, ziet een mat van non-direction kunstgras er veel realistischer uit. De grasmat geeft een volle look die doet denken aan wild, ongerept gras. Non-direction kunsgras is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Daarnaast is het mogelijk om zelf de hoogte van de grassprieten te bepalen.

Dit vind je misschien ook leuk...