Lifestyle

Orthomoleculaire therapeut, een bewuste keuze

Sommige mensen voelen zich binnen de reguliere zorg niet meer serieus genomen. Dit kan komen omdat ze bepaalde klachten hebben, maar dat de oorzaak nog niet is gevonden. Soms wordt er eenvoudig gezegd leer er maar mee leven, tja, wat heb je er aan? Je weet nog niet wat je hebt en het voelt alsof je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Daarom is het tijd om actie te ondernemen, de orthomoleculaire therapeut neemt je klachten wel degelijk serieus en gaat graag samen met jou op zoek naar waar het vandaan komt. 

Ga op zoek naar de oorzaak met een orthomoleculaire therapeut

Je wil alleen het juiste doen voor je lichaam en dat is ook waar orthomoleculair voor staat. Er zal gekeken worden naar wat de oorzaak is van je klacht en hoe de oorzaak aangepakt kan worden, met als doel dat de klachten weer verdwijnen. Om een goed beeld te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een EMB bloedtest. Hierbij wordt er een prikpen gebruikt om eenmalig in je vinger te prikken om een druppel bloed af te nemen. Dit wordt naar het lab gestuurd en binnen twee weken is de uitslag van de test bekend.

Juiste hulp van een orthomoleculaire therapeut

Als je een intake hebt gehad, de test is afgenomen en de uitslagen zijn bekend, dan wordt er een vervolggesprek gepland en wordt met jou besproken wat de ergste klachten zijn. Deze moeten namelijk als eerste worden aangepakt. Maar er wordt niet alleen aangegeven welke klachten dat zijn, er wordt ook gekeken naar de oorzaak en hoe je het aan kunt pakken. Dit kan vorm krijgen in een plan van aanpak, een nieuwe leefstijl die je je eigen gaat maken. Het is niet iets wat je van de een op de andere dag weet, het is een proces wat je aangaat. Stapsgewijs ga je toewerken naar je nieuwe leefstijl. Zie je er tegenop? Dat is nergens voor nodig, want de orthomoleculaire therapeut staat voor je klaar om je tijdens het hele traject te ondersteunen en begeleiden. 

Het zou kunnen dat je het liever alleen doet. Dit kan ook en dan ga je zelfstandig aan de slag om je klachten aan te pakken. Je krijgt dan alle uitslagen, deze worden ook met je besproken en dan krijg je ook een advies op maat waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Kies daarom wat er bij jou past. In ieder geval ben je bij een orthomoleculaire therapeut in goede handen, je wordt gehoord, je probleem wordt serieus genomen en je kunt er altijd aan werken om je lichaam weer in balans te brengen!   

Dit vind je misschien ook leuk...