Praktische informatie voor Indonesië
Travel

Praktische informatie voor Indonesië

Indonesië is de populairste vakantiebestemming in heel Azië. Indonesië heeft meer dan 17.000 eilanden, waardoor het de grootste eilandenstaat is ter wereld. Een rondreis door Indonesië brengt je langs de meest mooie stranden, indrukwekkende natuur en het heerlijke eten zoals Gado Gado. Als je een rondreis in Indonesië gaat maken dan is het fijn als je van te voren al informatie hebt over het land. Daarom wordt daar in deze blog aandacht aan besteed. 

Wat zijn de mooiste plekken in Indonesië?

Er zijn ontzettend veel mooie plekken in Indonesië. Dit land is rijk aan prachtige stranden en indrukwekkende natuur. Bali is één van de populairste vakantiebestemmingen. Dit eiland heeft heerlijk eten, relaxte stranden en wonderlijke rijstvelden. Ook surfen op Bali kan heel goed, zowel beginners al gevorderden. Verder zijn Gili eilanden zeer geschikt om tot rust te komen. Hier vind je de turquoise zee, witte stranden en de relaxte sfeer. Als je echt voor de indrukwekkende natuur naar Indonesië gaat dan is Sumatra de de plek waar je naar toe moet gaan. Verder zijn er nog meer prachtige plekken die je kunt bezoeken. Het ligt aan waar jouw voorkeur ligt. 

Vaccinatie nodig voor Indonesië?

Als je op vakantie gaat naar Indonesië dan wordt er aangeraden om een inenting tegen Hepatitis A en DTP aangeraden. Als je langer dan twee weken gaat rondreizen in Indonesië dan is een inenting tegen buiktyfus aangeraden. Als je echt langer dan drie maanden gaat dan is het aangeraden Hepatitis B, rabiës, en tuberculose door de huisarts en GGD. Als in 7 dagen voor je aankomst in Indonesië in een Gele Koorts land bent geweest dan is het verplicht om een inenting te hebben tegen Gele Koorts. Verder is het verstandig om malaria pillen bij je te hebben, omdat er meerdere plekken in Indonesië malaria voorkomt. 

Heb ik een visum nodig voor Indonesië?

Als je naar Indonesië toe reist dan moet in je in bezit zijn van een paspoort dat langer dan zes maanden geldig is. Verder als je in het vliegtuig zit dan krijg je een inreisformulier, deze moet je invullen en goed bewaren. Als je langer dan 30 dagen in Indonesië gaat rondreizen dan is een visum verplicht. Mocht je korter dan 30 dagen zijn voor een toeristisch verblijf dan is het niet verplicht. Op de luchthaven kun je een visum halen voor langer dan 30 dagen aanvragen, maar je kunt het ook van te voren regelen bij de ambassade of online visum bureau. 

Wat is de beste reistijd in Indonesië?

De beste reistijd voor Indonesië is van mei tot september. Deze maanden zijn het droogst en de temperatuur ligt rond de 30 graden, waardoor het niet te heet is en niet te koud. Alleen het kan wel touristischer zijn deze maanden door de zomervakanties die in die maanden vallen. Doordat het in deze maanden geen regenseizoen is hoeft dat niet te betekenen dat er geen regen valt. Ook in deze maanden kan er een bui vallen. 

Wat is de munteenheid in Indonesië?

Als je een rondreis door Indonesië aan het maken bent dan is het wel prettig dat je ook kunt betalen. In Indonesië is de Indische Roepia de betaalmethode. Creditcards worden in de grote steden en toeristische plekken geaccepteerd, maar niet op alle kleine plekken. Ook bankpassen worden geaccepteerd bij geld- en betaalautomaten met een Cirrus- of een Maestrologo. Let wel op dat je jouw bankpas omzet naar wereldpas, dit kan vrijwel bij iedere bank. Controleer dit daarom van te voren.

Dit vind je misschien ook leuk...