Lifestyle

Tips om een goede makelaar uit te kiezen

Of je nu je huidige woning wilt verkopen, op zoek bent naar een fraaie villa of je eerste appartementje wilt gaan kopen: in al dit soort situaties is het slim om een goede makelaar uit te kiezen om het (ver)koopproces snel en goede te laten verlopen. Het doel is hierbij natuurlijk dat je een mooie woning kunt (ver)kopen voor een zo goed mogelijke prijs! Maar makelaars zijn er tegenwoordig in bijna elke regio in overvloed. Dus hoe kun je een goede keuze maken uit het ruime aanbod makelaardij kantoren? Waar moet je precies op letten als je een betrouwbare en ervaren makelaar, zoals Bagro Vastgoed, zoekt? In dit artikel helpen we je met handige en praktische adviezen om de voor jou perfecte makelaar te vinden. Profiteer ervan en woon straks ook in een huis waar je direct verliefd op bent!

Oriënteer je op de makelaars in de buurt

Belangrijk bij het zoeken naar een professionele makelaar als Bagro Vastgoed is in de eerste plaats kijken welke makelaars er allemaal in jouw regio beschikbaar zijn. Oriënteer je bijvoorbeeld online via de websites van de makelaars op wat ze te bieden hebben en wat de mogelijkheden zijn. Lees zeker ook, als die beschikbaar zijn, online reviews door van eerdere klanten. Zo krijg je een vrij duidelijk beeld van de kwaliteit van de makelaars in jouw directe omgeving en kun je een selectie maken van potentiële kandidaten.

Kijk naar de tarieven en de kostenopbouw

Naast kwaliteit is de prijs die een makelaarskantoor voor zijn diensten vraagt natuurlijk een belangrijk focuspunt. Let bij het bepalen hoeveel een makelaar je gaat kosten goed op het zogenoemde courtage. Dit is een bepaald percentage van de (ver)koopsom, die bepaalt dat de makelaar aan zijn of haar bemiddeling overhoudt. Het is verstandig om tijdens je oriëntatie, tijdens adviesgesprekken en in offertes goed te letten op het percentage dat berekend zal worden. Hier scherp op zitten kan je al snel honderden euro’s besparen!

Hoe efficiënt is de marketingstrategie van de kandidaat?

Cruciaal bij het verkopen van een huis is dat je een verkoopmakelaar kiest met goede en effectieve marketingkanalen. Hoe meer een makelaar inzet op het promoten van jouw woning, hoe beter. Goede makelaars als Bagro Vastgoed zetten in op marketing via hun eigen websites, via algemene woningverkoop sites (zoals Funda) en ook door in de directe regio p.r. te maken voor te koop staande woningen.

Dit vind je misschien ook leuk...