Fashion & Beauty

Thuismanicure; hoe moet dat?

Als je graag je een thuismanicure wilt, zijn er verschillende dingen die je daarvoor moet doen. Als je graag wilt dat het de nagellak lang blijft zitten, is gellak aan te raden. Als je niet meer naar een nagelsalon wilt om je nagels te laten doen, kun je dit dus ook gewoon zelf doen. Hoe je dat precies doet, lees je hier!

Wat je nodig hebt om een thuismanicure te doen

Allereerst moet je beginnen met het aanschaffen van verschillende spullen die je nodig hebt. De nagellak zelf is natuurlijk van belang. Je kunt beginnen met een kleurtje, maar je zou ook al direct kunnen gaan voor een aantal verschillende kleuren. Om ervoor te zorgen dat de lak lang blijft zitten, kun je ook gebruik maken van een base coat en een top coat. Je hebt dan ook nog verschillende soorten topcoats, zo heb je een gewone die een shiny finish geeft, maar je kunt ook kiezen voor een matte finish. 

Als je gebruik wilt maken van gellak, heb je ook een gellak lamp nodig. Deze zorgt ervoor dat de lak goed droogt. Hierna heb je alle materialen om de nagellak netjes op je nagel te krijgen, maar de verzorging blijft belangrijk. Zo is het belangrijk dat je je nagels vijlt. Dit is erg mooi en zorgt ervoor dat je je nagels minder snel breekt. Je kunt zelf kiezen in welke vorm je jouw nagels wilt hebben. Ook is het belangrijk dat je jouw nagelriemen goed verzorgt. Dit kun je doen met een bokkenpootje en wat nagelriem olie.

Welke stappen je moet volgen tijdens een thuismanicure 

Als je alles in huis hebt gehaald om een thuismanicure te doen, kun je beginnen met een thuismanicure. Het eerste wat je moet doen is je nagel reinigen en misschien je nageloppervlak wat ruwer maken met een vijl. Dit zal ervoor zorgen dat de nagellak beter bindt. Dan begin je met de basecoat, deze zorgt ervoor dat je kleur er mooier op komt. De basecoat moet voor 60 seconden in de lamp om uit te harden. Dan komt de kleur, het verschilt per kleur hoeveel laagjes er nodig zijn, meestal zijn twee lagen voldoende. Als de kleur de nagels nog niet helemaal dekt, dan is er een extra laagje nodig. Na ieder laagje moet je hand weer onder de lamp om de lak te laten drogen. Als de kleur er dan op zit, eindig je met een laagje topcoat. Dit kan ervoor zorgen dat de lak uiteindelijk mooi glimt of mat is. Hierna zal de lak nog een beetje plakkerig zijn, dit kun je verwijderen door er kort overheen te gaan met nagellakremover.

Het verwijderen van de gellak

Het verwijderen van gellak kan nog een beste uitdaging zijn. Als je een nieuwe kleur wilt, zal het toch moeten. Je kunt het er of afvijlen, dit kan erg lang duren en je nagel beschadigen. Je kunt er ook voor kiezen om je nagels te laten weken in remover. Dan krijg je de lak er uiteindelijk met een beetje krabben ook af.

Dit vind je misschien ook leuk...