Fashion & Beauty

Tips om in het weekend te kunnen ontspannen!

Je bent de hele week bezig geweest met werken, boodschappen halen, koken, andere zaken van het huishouden, verschillende afspraken en in het weekend is het dan eindelijk tijd om te ontspannen. Veel mensen vinden het echter toch lastig om de drukte van de dagen los te kunnen laten en helemaal relaxed te zijn. Daarom vind je hier een paar tips om lekker ontspannen je weekend door te komen!

Leg de focus op jezelf

Om lekker ontspannen het weekend te starten, is het belangrijk om op jezelf te focussen. Vaak ben je geneigd om op een rustige dag een comfortabele outfit aan te trekken, maar doe dit eens juist niet en maak tijd vrij om je mooiste outfit uit te zoeken en je best te doen op je look. Besteed ook aandacht aan je haar en make-up: trek je beautycase uit de kast en je zult zien dat je je de hele dag prettiger voelt dan wanneer je in een joggingpak de dag doorbrengt. Hoe fijn is het dat je blij wordt van je look als je in de spiegel kijkt? 

Een warm bad

Er is niets fijner dan een lekker warm bad. En je kunt helemaal ontspannen in bad wanneer je een paar kaarsjes erbij aanzet en je favoriete muziek op de achtergrond aanzet. Van tevoren of na die tijd kun je jezelf trakteren op een manicure of pedicure, om je handen en voeten goed te verzorgen. Nu de winter bijna voorbij is, is het vaak zo dat handen en voeten enigszins door zijn geworden. Om het af te maken doe je natuurlijk je favoriete kleur nagellak op!

Een boek lezen

Om helemaal te ontspannen, is het tijd om weer eens een goed boek uit de kast te pakken en deze gaan lezen. Veel mensen zijn geneigd om een serie te gaan kijken of een film, maar van een boek word je meer ontspannen en kun je jezelf echt even helemaal afzonderen van de buitenwereld. Maak het jezelf gemakkelijk op de bank met een fijn dekentje over je heen, een lekkere kop thee en genieten maar!

Blijf thuis en doe je telefoon weg

De laatste tip is om niet te veel afspraken te plannen in het weekend. Neem echt de tijd voor jezelf en plan gedurende het weekend verschillende rustmomentjes in waarin je me-time hebt. Hierdoor voel je geen stress dat je nog de deur uit moet of ergens heen moet, maar kun je je echt focussen op jezelf. Doe je telefoon daarbij uit en leg deze weg. Ontspannen is lastig wanneer je tijdens een rustmomentje verschillende berichten krijgt. Probeer om afstand te nemen van je telefoon om echt rust te kunnen ervaren.

Een fijn en ontspannen weekend gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk...