Tips voor een geslaagd weekend in Amsterdam
Amsterdam

Tips voor een geslaagd weekend in Amsterdam

Iedereen kent onze prachtige hoofdstad Amsterdam wel, maar heb je wel eens de tijd genomen om alle mooie plekjes te ontdekken? Zo niet, zeg ik plannen maar! Heb je een weekendje Amsterdam op de planning staan, maar heb je nog geen idee wat je precies wil doen. Wij zetten de tips voor een geslaagd weekend in Amsterdam voor je op een rijtje.

Rondvaart met de boot

In Amsterdam heb je prachtige grachten door heel de stad lopen. Niks is dan ook leuker om deze stad vanaf de boot te ontdekken. Je hebt heel veel verschillende soorten boottochten door Amsterdam. Ook als het regent kan deze tocht doorgaan. Er worden namelijk ook rondvaarten vanuit overdekte boten aangeboden. Je kunt kiezen voor een avondrondvaart of overdag… Net waar je meer zin in hebt! Het leuke aan deze rondvaart met de boot is dat je heel veel leert over mooie plekken van Amsterdam waar je anders niet zou komen.

Madame Tussauds

Wanneer je in Amsterdam bent is het erg leuk om Madame Tussauds te bezoeken. Dit is een museum vol met wassenbeelden. Je vind hier allerlei beroemdheden die net levensecht lijken. Dit is je kans om op de foto te gaan met jouw idol! Je kunt op de foto met bijvoorbeeld onze koning, Beyonce, Michael Jackson en nog veel meer. Wij beloven je, je zult je ogen uitkijken!

Fietsen

Een belangrijke tip voor als je zoveel mogelijk van Amsterdam wil zien in een korte tijd is: huur een fiets of doe mee aan een begeleide fietstocht. Dit is de perfecte manier om zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden te ontdekken. De tocht begint al gelijk, want doordat je fiets kom je al langs grote delen van de stad. Huur je zelf een fiets? Maak van tevoren een planning waar je heen wilt. Het is leuk om naar de dam, de grachtengordel of de magere brug te fietsen. Doe je mee aan een tour? Laat je begeleiden en geniet van de omgeving.

Fietsen

Goed hotel

Een ding dat vaak vergeten word wat ook heel belangrijk is: zorg ervoor dat je overnacht in een goed hotel. Heb je nog geen hotel geboekt? Boek dan een last minute in Nederland in de buurt van Amsterdam. Wanneer je verblijft in een goed hotel begin je uitgerust aan een nieuwe dag, waardoor je extra geniet van alle prikkels om je heen. Het is helemaal niks om moe door de stad te slenteren. Ga je echt voor de ultieme ontspanning na een hele dag in de stad? Boek dan een hotel met bubbelbad op de kamer. Zo kom je natuurlijk helemaal tot rust.

Het Rijksmuseum

Natuurlijk kan een bezoek aan hét museum van Nederland, Het Rijksmuseum niet ontbreken. In dit museum ga je terug in de tijd en vind je prachtige meesterwerken uit de geschiedenis. Je vind hier prachtige schilderwerken, beeldhouwwerken en kunst van verschillende bekende creatieve geesten tussen de 15e eeuw en de 1900.

Met deze tips durven wij te zeggen dat je sowieso een geslaagd weekend in Amsterdam tegemoet gaat. Ontdek deze prachtige stad, maar vergeet ook niet tussendoor uit te rusten. Dan zul je alleen nog maar meer genieten… Heel veel plezier met al deze leuke activiteiten!

Dit vind je misschien ook leuk...