nieuwe schoenen kopen
Fashion & Beauty

Tips voor het kopen van nieuwe schoenen

Sommigen vinden het de hemel op aarde, anderen zien er tegenop omdat ze niet weten wat ze willen. We hebben het over het nieuwe schoenen kopen. Of je er nou van houdt of er een hekel aan hebt, met deze tips gaat het kopen van je nieuwste paar schoenen je een stuk makkelijker af.

Tip 1: Meten en passen

In veel winkels kun je je voeten (gratis) laten opmeten, maar ook thuis kun je met een meetlint aan de slag. Weten welke maat je hebt kan namelijk heel wat tijd besparen in de winkel. Toch verschillen de maten van meerdere merken nogal eens van elkaar. Ook per paar kunnen de maten van de schoenen anders uitvallen. Pas daarom altijd je gemeten maat, maar ook een maat groter en kleiner. Pas ook beide schoenen om zeker te weten dat ze lekker zitten aan allebei je voeten.

Tip 2: Kies slim

Let goed op het soort voet dat je hebt. Heb je tijdens het wandelen steunzolen nodig? Let dan goed op of deze in je nieuwe schoenen gaan passen. Niet elke schoen heeft hier namelijk ruimte voor. Als je smalle voeten hebt, kun je beter een paar schoenen kiezen met veters. Zo kun je de schoenen goed strak om je voeten aansnoeren.

Tip 3: De juiste pasvorm

Om te controleren of de schoen echt goed zit, moet je altijd even gaan staan. Controleer ten eerste of je de voorkant van de schoen met je tenen kunt voelen. Dit hoort eigenlijk niet het geval te zijn. in het optimale geval hou je ongeveer 1 centimeter ruimte over aan de voorkant. Veel meer wil je namelijk ook niet: dan gaat je voet schuiven en krijg je sneller blaren. Ook de breedte is belangrijk. Als je schoenen te breed zijn, zal de zijkant open gaan staan. Dat ziet er ten eerste niet fantastisch uit en ten tweede is het ook helemaal niet goed voor het comfort van de schoenen. Schoenen kun je in de breedte makkelijker uitlopen, dus in dit geval is een wat strakkere schoen geen probleem. 

Zo, de volgende keer schoenen kopen gaat je nu een stuk makkelijker af! Nog twee korte tips om het af te leren. Loop altijd een stukje door de winkel en kijk vooral in de spiegel hoe je ze zelf vindt staan. Veel shopplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...