Fashion & Beauty

Horloges tikken niet weg met de tijd, ze blijven altijd!

Wees eens eerlijk tegen jezelf, heb jij je horloge nog nodig? Absoluut niet, in deze gemoderniseerde tijd kunnen we overal zien hoe laat het is. Waar horloges vroeger een praktisch bezit waren, is het nu een echt mode-item geworden die we ook in 2022 nog steeds veel zien. Vele mensen hadden voorspeld dat horloges zouden verdwijnen en ingeruild zouden worden voor smartwatches en andere gedigitaliseerde apparaten. Dit is absoluut niet het geval, want vele dragen met trots nog een ouderwets horloge. We zijn er dol op en kunnen ze niet loslaten. Waarom blijven horloges zo populair? En waarom kunnen we er geen afstand van doen? In dit artikel geef ik antwoord op deze vragen. Watch maar snel verder!

Grote emotionele waarde 

Omdat horloges al jarenlang meegaan, worden ze veel gebruikt als erfstuk. Een zoon draagt vol trots het horloge van zijn overleden opa en een dochter draagt het horloge van haar overleden peettante. Zo krijgt een horloge de waarde van vele herinneringen en is het logisch dat ze niet weg worden gedaan. Horloges worden op deze manier van generatie tot generatie overgebracht. Ook hoeven horloges niet per se een erfstuk te zijn om een emotionele waarde met zich mee te dragen. Aangezien we horloges bijna elke dag dragen, kan het zijn dat het kijken erna je herinnert aan een mooie gebeurtenis in je leven. Ook worden ze vaak als geschenk gedaan en dit zorgt er wederom voor dat we ze echt niet weg willen doen. Om horloges in goede staat te kunnen blijven doorgeven is het van belang dat ze worden onderhouden en gerepareerd indien dit nodig is. The Watch Lab is zo’n gespecialiseerd bedrijf die zich hiervoor inzet. In deze bedrijven zit onze toekomst.

Luxe

Tegenwoordig draait alles om uiterlijk en de uitstraling van luxe. We stralen graag luxe uit en een duur horloge kan hier zeker een bijdrage aan leveren. Een luxe horloge vertelt iets over de persoon die het uurwerkje draagt en daarbuiten straalt het net als een dure tas of ketting veel rijkdom uit. Als we kijken naar tassen of sieraden, dan zien we bijna altijd iedereen wel met dezelfde lopen. Een bepaald soort ketting is populair en een week later zien we iedereen ermee rondlopen. Horloges zijn er in zoveel merken, kleuren en maten dat zij niet inspringen op trends, maar altijd uniek zijn. Veel minder vaak zien we iemand met hetzelfde horloge en buiten de Rolex trend is er nog geen andere horloge trend geweest. Een horloge is dus de perfecte combinatie tussen een luxe en authentieke uitstraling. We houden ervan! Wist je dat extreem duur horloge soms zelfs wordt gebruikt als investering?

Rijk worden

Er is nog altijd een groepje mensen die gelooft dat horloges op den duur door modernisering verdwijnen en dus later enorm veel geld kunnen opleveren. Vergelijk het met investeren in whisky. Er kunnen geen ‘oude’ horloges meer worden bijgemaakt, dus stijgen ze uiteindelijk in waarde. Indien dit het geval is, zou je zomaar heel rijk kunnen worden met je eigen bewaarde horloge. Toch acht ik de kans van horloge verdwijning klein. Als horloges zouden verdwijnen door modernisering, dan was dat toch allang gebeurd? Ben jij van plan je horloge weg te gooien? Doe dit niet, want de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Achteraf wil je geen spijt hebben natuurlijk en spullen bewaren is altijd leuk.

Dit vind je misschien ook leuk...