Lifestyle

Waarom je een kinder zwemvest op boot nodig hebt

Kinder zwemvesten zijn een must voor alle kinderen die gaan varen. Zonder zwemvest kan je kind verdrinken als het in het water valt of van de boot valt. In dit artikel worden enkele belangrijke dingen over reddingsvesten besproken en wordt uitgelegd waarom ze zo belangrijk zijn op boten. Het kan moeilijk zijn om er een te vinden die goed bij je kind past, maar dit artikel kan je daarbij helpen!

Wat moet je zoeken in een zwemvest

Wanneer je op zoek bent naar een reddingsvest voor kinderen, is het belangrijk om de volgende factoren in overweging te nemen:

  • Pasvorm: Het reddingsvest moet je kind goed passen, zonder te strak of te los te zitten. Het moet ook comfortabel zijn om te dragen;
  • Duurzaamheid: Het reddingsvest moet tegen een stootje kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn;
  • Veiligheidsvoorzieningen: Kijk voor reddingsvesten die veiligheidsvoorzieningen hebben, zoals reflectoren of riemen die het reddingsvest op zijn plaats houden.

Vijf tips om varen met kinderen leuk te maken

Vijf tips om varen met kinderen leuk te maken:

  1. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte op de boot is voor jullie allemaal en dat iedereen veilig is tegen overboord slaan;
  2. Plaats een soort bescherming tussen het hoofd van je kind en de rand van de boot om letsel te voorkomen voordat het gebeurt;
  3. Houd een EHBO-doos bij de hand, want tijdens een boottochtje kunnen ongelukken snel gebeuren;
  4. Neem extra kleren, zonnebrandcrème, insectenspray, water, snacks en medicijnen mee als dat nodig is;
  5. Controleer het weer voordat je de boot op gaat om er zeker van te zijn dat er geen gevaren op de loer liggen door harde wind of slechte weersomstandigheden.

Verschillen tussen reddingsvesten voor kinderen, peuters en volwassenen

Een kinderzwemvest verschilt van een peuter zwemvest en een volwassenen zwemvest omdat ze bedoeld zijn om in verschillende scenario’s te worden gebruikt. Een peuter zwemvest is voor kinderen onder de acht jaar die tussen de 15 en 30 kilo wegen een kinderzwemvest is voor kinderen onder de twaalf jaar die ook tussen de 15 en 30 kilo wegen. Een reddingsvest voor volwassenen is daarentegen bedoeld voor volwassenen ouder dan 18 jaar die tussen 40 en 90 kilo wegen. Een kinder zwemvest is dus erg belangrijk om aan boord te hebben wanneer je het water op gaat, zeker wanneer je kinderen nog niet kunnen zwemmen!

Dit vind je misschien ook leuk...