Geen categorie

Wat te doen met een kapotte laptop 

Het kan ongelooflijk frustrerend zijn als je laptop ermee ophoudt. Plotseling staat al het werk dat je van plan was te doen in de wacht en vraag je je af wat je nu moet doen. Als je je in deze situatie bevindt, raak dan niet in paniek! Hier zijn een paar tips voor het repareren van een kapotte laptop die je snel weer op weg helpen. 

Controleer eerst je kabels en randapparatuur 

Controleer, voordat je iets anders doet, of al je kabels en randapparatuur goed vastzitten en goed functioneren. Zorg ervoor dat je netsnoer in het stopcontact zit, je monitorkabel is aangesloten op zowel de laptop als de monitor, en alle USB-apparaten zijn goed aangesloten. Als alles goed is aangesloten, probeer dan je laptop opnieuw op te starten. Deze eenvoudige stap kan vaak veel problemen snel en gemakkelijk oplossen. 

Voer een virusscan uit

Als opnieuw opstarten het probleem niet verhelpt, dan is het tijd om enkele andere opties te overwegen. Je kunt beginnen met het uitvoeren van een virusscan met een antivirusprogramma als Avast of AVG. Deze programma’s scannen de systeembestanden van je computer op zoek naar kwaadaardige software die problemen kan veroorzaken met de prestaties van je machine. Als ze verdachte programma’s of bestanden ontdekken, kunnen ze helpen die van je systeem te verwijderen, zodat het weer soepeler draait.  Een andere optie is het gebruik van diagnostische hulpmiddelen zoals PC Doctor of Windows Diagnostic Toolkit waarmee je kunt controleren op hardwareproblemen op je computer, zoals slecht RAM of verouderde stuurprogramma’s die mogelijk problemen met de prestaties kunnen veroorzaken. 

Zoek professionele hulp

Als deze stappen het probleem niet lijken op te lossen, dan is het misschien tijd om je laptop naar een professionele reparatiewinkel te brengen voor een verdere diagnose. Zoek lokaal naar professionele hulp. Woon je in Den Haag bijvoorbeeld zoek dan naar Professionele Laptop Reparatie in Den Haag. Tot slot, als niets anders lijkt te werken dan kan het het beste zijn om gewoon helemaal een nieuwe laptop aan te schaffen, omdat investeren in reparaties het op de lange termijn misschien niet altijd waard is, afhankelijk van hoe oud je huidige machine is of hoe ernstig het probleem is dat gerepareerd moet worden. 

Kortom, als je te maken hebt met een kapotte laptop dan zijn er genoeg manieren waarop je kunt proberen hem zelf te repareren voordat je je toevlucht neemt tot iemand anders of een nieuwe koopt. Het controleren van kabels en randapparatuur is altijd een goede plek om te beginnen, maar als dat het probleem niet oplost, dan kan het uitvoeren van virusscans of het gebruik van diagnostische hulpmiddelen helpen het probleem te identificeren, zodat je weet of het de moeite waard is om naar een reparatiewerkplaats te gaan of niet! Welke route je ook kiest, hopelijk heeft dit artikel je wat aanwijzingen gegeven over hoe je het beste je machine kunt repareren!

Meer informatie over laptop reparatie vind je op: Fixers

Dit vind je misschien ook leuk...