> Persoonlijke tip> Quick Info

Weekendje weg Amsterdam

Brug over gracht Amsterdam biedt enorm genoeg mogelijkheden voor een weekendje weg. In twee of drie dagen tijd kun je de leukste en belangrijkste bezienswaardigheden en attracties bezoeken, of genieten van een romantisch weekend. Er is altijd wat te doen in deze stad, en er zit zeker iets tussen dat bij jouw weekend plannen past. Of je nu met je gezin, vrienden of geliefde een weekendje weg naar Amsterdam organiseert, je zult er mooie herinneringen aan over houden. Ik heb daarom de beste tips op een rijtje gezet, voor een perfecte planning.


Weekendje weg Amsterdam tips

Wanneer je een weekend naar Amsterdam komt moet je eerst bedenken wat voor dingen je wil doen en zien. Daarom heb ik heb een weekend voor je uitgezet, die je ter inspiratie kunt gebruiken voor je eigen weekendje Amsterdam. Zo kun je Amsterdam beleven zoals ik!

Nadat je op vrijdag bent aangekomen, kun je naar de Foodhallen. In deze verbouwde fabriekshal kun je nu heerlijk eten tegen mooie prijzen. Elke keuken van de wereld kun je hier vinden, maar Viet View is mijn favoriet. Je waant je bij een streetfoodplek wanneer je hier bent. Ze serveren onder andere heerlijke Aziatische broodjes.

Vanaf daar pakken we de tram naar het Rembrandtplein. Hier vind je de de Icebar Xtracold, een origineel concept dat je alleen in een aantal grote steden ter wereld vindt. De cocktails zijn hier super en drinken in een bar van ijs een echte beleving.  Mocht je van het Amsterdamse nachtleven willen genieten, zijn bekende clubs als de Escape, Air en Abe dichtbij. In de Escape draaien de grootste dj’s ter wereld, houd dus zeker de agenda in de gaten wanneer je gaat. Hier wordt voornamelijk dance gedraaid.

Gracht in Amsterdam

Op zaterdag kun je je ochtend heerlijk beginnen bij de Negen Straatjes. In deze gezellige buurt kun je koffie drinken bij Screaming Beans. Daarna heb je de mogelijkheid om lekker alle winkeltjes en boetiekjes in deze buurt af te lopen. Lunchen doen we bij Blue in de Kalvertoren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, in de verte zie je zelfs de skyline van de Zuidas. Vanaf daar kun je door naar de Heineken Experience in de Pijp, een leuk uitje voor overdag om te leren over het bier dat je ’s avonds graag drinkt. Hierna kun je door naar het restaurant Instock in de Czaar Peterstraat. Hier worden gerechten geserveerd die afgekeurd zijn voor de supermarkt. Niet omdat ze niet goed meer zijn, maar omdat ze er minder mooi uit zien. Heerlijke gerechten, die ook nog eens de voedselverspilling tegengaan.

Op zondag kun je rustig wakker worden en bijvoorbeeld koffie drinken bij de Espressofabriek in het Westerpark of ‘t Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Ga je daarna voor cultuur en geschiedenis, dan zijn het Van Gogh museum, het Rijksmuseumhet Stedelijk museum en het Anne Frank huis populaire locaties. Andere opties zijn om naar Artis Amsterdam of met lekker weer in de parken te blijven hangen.

De Magere Brug

Persoonlijke tip:
Voor een origineel uitje tijdens je weekendje weg in Amsterdam ga je naar Electric Ladyland. Een museum vol met fluorescerende kunst, voor een deel gecreëerd door een gepassioneerd hippiestel. Het museum bevindt zich dichtbij het Anne Frank huis.

Quick info

Alle tips van boven op een rijtje:

NaamSoort
Locatie

Viet ViewRestaurantFoodhallen, West
Xtracold IcebarBarRembrandtplein, Centrum
EscapeClubRembrandtplein, Centrum
Screaming BeansKoffiezaakNegen Straatjes, Centrum
BlueLunchroomKalverstoren, Centrum
Heineken ExperienceAttractieDe Pijp, Zuid
InstockRestaurantDe Pijp, Zuid
EspressofabriekKoffiezaakWesterpark, West
Blauwe TheehuisLunchroomVondelpark, Centrum
Van Gogh MuseumMuseumMuseumplein, Zuid
Stedelijk MuseumMuseumMuseumplein, Zuid
RijksmuseumMuseumMuseumplein, Zuid
Anne FrankhuisMuseumPrinsengracht, Jordaan
ArtisAttractiePlantagebuurt, Oost
Varen door de grachtenTourGrachten, Centrum

1 gedachte over “Weekendje weg Amsterdam

  1. Wat een leuke tips! Ik ben laatst een weekendje weg geweest in Amsterdam en toevallig ook naar de Foodhallen geweest, heel leuk! En daarna waren we op aanraden van vrienden naar Cafe Panache, ook super leuk voor drankjes! Bedankt voor het delen 🙂

Een reactie plaatsen