Weekendje weg Amsterdam
Amsterdam Travel

Weekendje weg Amsterdam

Amsterdam een prachtige stad met eeuwen oude huizen en monumenten. Het is een stad die van alles is voorzien, waardoor je er tijden lang door heen kunt struinen. Jong en oud loopt heel gemoedelijk door elkaar. Er valt in Damsko (studententaal voor Amsterdam) genoeg te beleven, te zien en te doen. Je kan verdwijnen in de vrijheid van de stad, waardoor je ├ęcht jezelf kan zijn.

Als voor het eerst in Amsterdam komt dan moet je wel naar de trekpleister zoals het Museumplein, de Dam, Vondelpark en Kalverstraat. Verder is Amsterdam verkennen vanaf het water een top idee. Hier zie je het vanaf een andere kant en kan je genieten van de prachtige grachtenpanden. De 9 Straatjes mogen we natuurlijk ook niet vergeten waar de unieke boetiekjes, hippe kledingwinkels en pittoreske lunchzaken zitten.

Voor het uitgaan ben je in Amsterdam ook op het juiste adres. Zo kan je naar de hipste clubs gaan als: Jimmy Woo (ofwel de Jimmy), Chin Chin Club, Villa, Disco Dolly, Chicago Social Club en Supperclub. Verder zijn er ook door het hele jaar doorheen festivals te vinden in Amsterdam bijvoorbeeld in de Marktkantine of op het Westergasterrein. Ook heb je restaurant die eerst restaurants zijn en daarna een club worden dat is het geval bij Olivia. Mocht je echt opzoek zijn naar de studenten in de stad die zijn vooral te vinden bij de Tulp of Het Paardje.

Er is voor ieder wat wils in de stad. Daarom is een weekend weg naar Amsterdam voor iedereen een goed idee. Van een goed feestweekend tot een weekend cultuur snuiven in de stad. Het is er allemaal mogelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...