leuke dingen om te doen Amsterdam
Amsterdam

5 leuke dingen om te doen in Amsterdam

Als hoofdstad van Nederland heeft Amsterdam je talloze leuke plekken te bieden! Of je nu een dagje naar Amsterdam komt met het gezin, of met een vriendengroep; de stad biedt iedereen een leuk uitje. In dit artikel vind je alvast vijf activiteiten die je in Amsterdam kunt ondernemen. Het hangt vaak van het weer af, welke van deze uitjes het meest geschikt is. Beperk je overigens niet tot de stad Amsterdam zelf, maar kijk iets breder! Stap bijvoorbeeld op de fiets voor een mooie route door de Zaanstreek. 

#1: Rondvaart op de Amsterdamse grachten

Zeker wanneer je al eens in Amsterdam geweest bent, kan het erg leuk zijn om een rondvaart in Amsterdam te ondernemen. Tijdens de rondvaart zie je Amsterdam van een hele andere kant, dan wanneer je de stad lopend zou verkennen. Een rondvaart is het leukst bij mooi weer.

#2: Bezoek de verschillende Amsterdamse musea

Naast een rondvaart in Amsterdam kan ook een bezoek aan de verschillende musea het overwegen waard zijn. Denk aan het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en natuurlijk van het Van Gogh Museum. De musea liggen dicht in de buurt van elkaar, waardoor je een bezoek aan verschillende museums in Amsterdam met elkaar kunt combineren. Wel zo makkelijk!

#3: Een high tea in Amsterdam boeken

Net als een bezoek aan een Amsterdams museum, is ook een high tea boeken iets wat je het hele jaar door kunt doen. In de zomer geniet je van de Amsterdamse gezelligheid op straat, terwijl je in de herfst en winter lekker binnen blijft. De populariteit van een high tea met vrienden of vriendinnen is flink gegroeid. Zorg er om deze reden voor, dat je de high tea vooraf boekt. Het verzekert je van een plekje als je wilt genieten van een high tea in Amsterdam!

#4: Knuffelen met de geiten in Amsterdamse bos

Hoewel de naam anders doet vermoeden, hoort een groot deel van het Amsterdamse bos bij Amstelveen. Naast het feit dat je hier heerlijk kunt wandelen met mooi weer, biedt het Amsterdamse bos je een geitenboerderij. Zeker in het voorjaar is deze boerderij een bezoekje waard. Je kunt er heerlijk met de jonge geitjes knuffelen! Daarbij worden hier diverse zelfgemaakte producten van geitenmelk aangeboden. 

#5: Op stap in het Amsterdamse nachtleven

Nadat je overdag een van de reeds genoemde activiteiten ondernomen hebt, kun je in de avond en nacht genieten van het Amsterdamse nachtleven. Het is vaak erg gezellig in het centrum van de stad. Aan kroegen in ieder geval geen gebrek!

Dit vind je misschien ook leuk...