Amsterdam

Een Amsterdams 020 nummer aanvragen op mobiel

Het vaste telefoonnummer lijkt steeds meer te verdwijnen. Een vaste huistelefoon voor privé gebruik is al bijna niet meer van deze tijd, gezien iedereen wel een mobiele telefoon in zijn of haar bezit heeft. Zakelijk gezien wordt er nog wel steeds gebruik gemaakt van een vast telefoonnummer. Een vast telefoonnummer straalt een zekere professionaliteit uit en geeft daarbij geeft direct aan waar het bedrijf gevestigd is. Zo is het vrijwel bekend dat het netnummer 020 behoort tot Amsterdam.

Het lijkt vreemd dat onze hoofdstad het tweede beschikbare netnummer toegewezen heeft gekregen. Rotterdam heeft de eer van het ‘eerste’ netnummer, namelijk 010. In 1995 vond Operatie Decibel plaats. Tijdens deze operatie werden alle telefoonnummers in Nederland samengesteld uit 10 cijfers. Hier moest dus flink wat omgenummerd worden. Om grote verwarring te voorkomen werd tijdens het omnummeren gekozen voor het zoveel mogelijk behouden van de eerder toegekende 5-cijferige netnummers. In Amsterdam werd 02900 dus 020 en zo kwam Rotterdam aan 010 op basis van de eerder 01800. De nummering heeft dus niets te maken met welke stad er eerder met het netwerk verbonden is geweest. Als hoofdstad, was Amsterdam uiteraard voorloper. 

Zakelijk gezien wordt er nog veel gebruik gemaakt van een vast telefoonnummer omdat het de nodige voordelen biedt. Allereerst straalt dit een zekere professionaliteit uit. In het geval van 020 geeft het ook direct aan dat de onderneming zich in de hoofdstad gevestigd heeft, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van het bedrijf. Hoofdsteden zijn namelijk interessante locaties voor bedrijven om zich te vestigen en behalen zo ook gemakkelijker een internationale aanblik. Daarnaast is het met een vast telefoonnummer gelijk mogelijk om privé en zakelijk gescheiden te blijven houden. Echter biedt een vaste telefoon ook nadelen. Zo is het desbetreffende telefoonnummer alleen te gebruiken op de gevestigde locatie en onder de gegeven openingstijden. Tegenwoordig is een vast 020 nummer aanvragen voor je mobiel dus mogelijk. Dit biedt interessante mogelijkheden voor ondernemers. Zo blijven zij de professionaliteit van hun bedrijf behouden en is zakelijk en privé gemakkelijk te scheiden, maar zorgt de mobiele variant van een vast netnummer ook zeker voor veel flexibiliteit. Zo hoeft er niet altijd iemand op kantoor bereikbaar te zijn en kan er ook buiten openingstijden contact gezocht worden, zonder dat iemand zijn privé nummer aan het bedrijf hangt. Het beste van beide werelden dus. Het gebruik van een netnummer kan dus zakelijk gezien erg interessant zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...