amsterdam onveilig
Amsterdam

Amsterdam bovenaan in top 10 onveiligste gemeenten van Nederland

Uit de jaarlijkse misdaadmeter van het AD uit 2022 is wederom gebleken dat Amsterdam de onveiligste gemeente van Nederland is. In deze gemeente vinden relatief veel inbraken en overvallen plaats.

Top 10 van onveiligste gemeenten van Nederland volgens het AD in 2022

Benieuwd of jij in een onveilige gemeente woont? Uit de misdaadmeter van het AD kwam deze top 10 van meeste onveilige gemeentes van Nederland: 

  1. Amsterdam
  2. Eindhoven
  3. Rotterdam
  4. Heerlen
  5. Maastricht
  6. Den Haag
  7. Sittard-Geleen
  8. Diemen
  9. Roermond
  10. Schiedam

Vier Limburgse gemeenten in de top 10 van meest onveilige gemeenten van Nederland 

De hoofdstad van Nederland staat al meerdere jaren op rij bovenaan de lijst van meest onveilige gemeenten van Nederland. Wat opvallende is dat er maar liefst vier Limburgse gemeenten in deze top 10 staan. Zo staan Heerlen, Maastricht, Roermond en Sittard-Geleen op de lijst. In Limburg is het aantal woninginbraken toegenomen wat tegen de landelijke trend ingaat. Kijk vooral ook eens naar het 112 nieuws op Hardnieuws.nl en ontdek in welke gemeenten de meeste meldingen gedaan worden.

Stijging overvallen op maaltijdbezorgers 

Amsterdam is wederom de meest onveilige gemeente van Nederland, terwijl de misdaadcijfers gedaald zijn. Er waren wel 23% meer overvallen in gemeente Amsterdam. Deze stijging van overvallen was voornamelijk op maaltijdbezorgers. 

Meest criminele stad van Nederland 

Amsterdam staat ook op nummer een van de meest criminele steden van Nederland. In de hoofdstad van Nederland vinden voornamelijk veel woninginbraken, diefstallen en gevallen van vernieling voor. De hoge misdaadcijfers zijn ook te danken aan de grote onderwereld die actief is in Amsterdam, waaronder de Mocro Maffia die ook verantwoordelijk was voor grote aanslagen, zoals de aanslag op Peter R de Vries en Derk Wiersum. Wil je op de hoogte blijven van al het 112 Amsterdam nieuws? Bekijk dan het laatste 112 nieuws op Hardnieuws.nl. 

Opvallende stijger buurgemeente Diemen

Een opvallend element uit het onderzoek is de grote stijger van de buurgemeente van Amsterdam: Diemen. Vorig jaar stond Diemen nog op plek 26, dit jaar is dat op plek 8. Dit was met name te danken aan het grote aantal woninginbraken wat het werk was van een bende Chileens inbrekers. 

Dit vind je misschien ook leuk...