Woonkamer Amsterdamdiary
Interior

Cozy living in 2023

‘De keuken is het hart van het huis’, deze zin heb je vast wel vaker voorbij horen of zien komen. Maar wij vinden dat toch echt van de woonkamer. De vele gezellige momenten die plaatsvinden in de woonkamer en heerlijke avondjes op de bank. Het is een plek waar je je rustig even terug kan trekken. Niks is dan ook fijner dan een gezellig en knusse woonkamer. Vooral in de wintermaanden is cozy wonen wel een must. In deze blog delen we een aantal tips waarmee jij jouw woonkamer tot een knus paradijs.

Warme kleuren en materialen

De witte en minimalistische woontrend kennen we wel, maar er ontbreekt toch een stukje knusheid bij deze woonstijl. Ondertussen heeft een nieuwe interieur trend de interieurliefhebber voor zich gewonnen. Warme en neutrale tinten zijn namelijk helemaal hot. Hierbij kan je denken aan kleuren zoals nude, bruin, beige, okergeel, en roestoranje. Dit kleurenpalette in jouw woonkamer verwerken zal meteen een knus gevoel geven. Deze warme tinten zijn ook heel geschikt voor in de vloer, bijvoorbeeld PVC click vloeren met een warme houtlook van Stile Floors.

Textiel en decoratie

Wil je niet meteen hele grote veranderingen doorvoeren in jouw interieur zoals het verven van muren of het leggen van een nieuwe vloer? Dan zijn woondecoratie en textiel de perfecte oplossing. Door verschillende kleine aspecten in je interieur aan te passen aan deze warme woontrend, kan je ook een heel groot verschil maken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar kleedjes, kussens, kaarsen, en muurdecoratie. Naast het kijken naar het kleurenpalette is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal. Fluffy, zacht, dik en gebreide materialen bij kussens en kleden zorgen meteen voor extra warmte en gezelligheid in jouw woonkamer. Wat betreft vaasjes, schaaltjes en poster zit je met leuke prints altijd goed.

Extra leven

Het creëren van een gezellige huiselijke sfeer bereik je ook door extra groen leven in de ruimte toe te voegen. Met een paar mooie planten of bloemen maak je jouw woonkamer een stuk levendiger. Kies voor planten die jij met je groene of niet zulke groene vingers in leven kan houden. Combineer ze met een mooie pot. Kies je favoriete bloemen uit en zet ze in een mooie vaas op de salontafel. In de wintermaanden kan je ook een mooie krans met rode besjes ophangen. Qua planten doen een monstera en een pannenkoekenplant het het hele jaar door goed!

Dit vind je misschien ook leuk...