Travel

Investeer in een tweede verblijf

Vandaag de dag brengt je geld op de bank niets meer op. Daarom kiezen er steeds meer mensen voor om het te investeren op allerlei manieren. Cryptomunten zoals Bitcoin kennen de laatste jaren een grote opmars, maar ook vastgoed blijft een populaire manier van investeren. Je kan ervoor kiezen om een tweede woning aan te kopen in België, maar ook een buitenlands verblijf valt zeker binnen de mogelijkheden. 

Wat zijn populaire bestemmingen voor een tweede verblijf?

Het vakantieland bij uitstek is en blijft natuurlijk Spanje. Zeker de regio aan de kust zoals de Costa del Sol en Costa Blanca zijn erg populair. Wanneer je op zoek bent naar een woning in deze regio vind je genoeg makelaars in Costa Blanca die jou kunnen helpen bij de zoektocht naar Costa Blanca woningen. 

Je bent bovendien zeker niet verplicht om lokale makelaars Costa Blanca aan te spreken, vandaag de dag heb je ook makelaars die perfect Nederlands spreken en die alles weten over Costa Blanca woningen. Andere landen die populair zijn voor een tweede verblijf zijn Frankrijk en Portugal.

Waar moet je rekening mee houden?

Het aankopen van een tweede verblijf begint natuurlijk bij het zoeken van een betrouwbare makelaar. Wanneer je via het internet zoekt, is het altijd aan te raden om op zoek te gaan naar recensies van andere mensen. Zo heb je al een eerste idee over de betrouwbaarheid van de makelaar in kwestie. Zeker in populaire regio’s, zoals de Costa Blanca woningen, is dit belangrijk.

Daarnaast moet je natuurlijk ook kijken naar een goede locatie. Als je de woning ook wil verhuren wanneer je er zelf niet in woont, heb je meer kans op huurders wanneer de woning op een interessante plaats staat. Denk hierbij aan de zee of in het bos. Gekoppeld aan de locatie is het belangrijk om te weten of je ook de grond kan aankopen waarop de woning staat. Op sommige plaatsen kan je enkel de woning in kwestie aankopen en moet je de grond huren. Dit zorgt er dus voor dat je niet de enige en volledige eigenaar bent. 

Indien je erover aan het nadenken bent om na je pensioen permanent te verhuizen naar je vakantiewoning, moet je eerst navraag doen of dit mogelijk is. De meeste vakantiehuizen hebben niet de mogelijkheid om er een domicilie op te plaatsen. 

Waarom investeren in een vakantieverblijf?

De belangrijkste reden om te investeren in een vakantieverblijf is omdat het ook voor inkomsten kan zorgen wanneer je het zelf niet bewoont. Het verhuren van de woning kan een manier zijn om ook de investering verder af te betalen. Daarnaast moet je, als je zelf zin hebt om er eens tussenuit te gaan, enkel maar de auto te nemen of een vlucht te boeken en je kan vertrekken. Je toekomstige vakanties zijn op deze manier ook een stuk goedkoper. 

Dit vind je misschien ook leuk...