Fashion & Beauty

Jachtkleding als stadse modetrend

Jachtkleding als modetrend? Dit klinkt superraar, maar onbewust dragen we in 2022 al allemaal bij aan de trend. Denk maar aan de populaire fisherman hat en cargo pants. Je ziet ze tegenwoordig overal, maar men is er niet van bewust dat deze items eigenlijk voortkomen uit kleding voor de jacht. Steeds vaker zien we items die niet als doel hebben om fashionable te zijn, zich ontwikkelen tot de populairste modetrends. Nieuwe stijlen komen voor uit een onverwachte hoek en we dragen er allemaal aan mee. In dit artikel maak ik je bewust van alle modetrends die voortkomen uit jachtkleding. Zo zie je maar dat jachtkleding best wel hip kan zijn. Lees snel verder!

1. Fisherman hat 

De fisherman hat, ook wel bekend als bucket hat is enorm populair geworden in het afgelopen jaar. Vele artiesten lopen er mee rond en ook op festivals kan dit hoedje echt niet ontbreken. Men verwacht dat deze zomer de stranden er ook mee vol liggen. Ze zijn er in alle soorten kleuren en printjes. Ook de dure modemerken als Prada en Gucci hebben er een exemplaar van uitgebracht, maar ook op de wekelijkse markt zijn ze te vinden. 

Het grappige is dat dit item ooit als jachtkleding op de markt is gebracht. Een bucket hat is ontworpen voor de jacht, omdat deze hoed camoufleert en bescherming geeft tegen de zon en warmte. Deze hoed is makkelijk opvouwbaar en essentieel voor je uitrusting tijdens de jacht. Aangezien deze hoed op den duur ook veel werd gebruikt tijdens het vissen, is de tweede naam ‘fisherman hat’ ontstaan. Bijzonder hoe een jachthoed zich tot vissershoed en daarna een echt mode pareltje heeft ontwikkeld. 

2. Cargo pants

De cargo pants, het populairste mode-item voor zowel mannen als vrouwen van dit moment. Deze oversized broek zit superlekker en is vooral te vinden in de echte navy kleuren. De kleuren die ook tijdens de jacht erg populair zijn. De cargo pant trend is vanuit Amerika zo naar Nederland en de rest van de wereld gekomen. Als eerst zagen we bekende sterren als Rihanna en Zendaya ermee rondlopen, het kon dan ook niet anders dat dat deze broek echt een wereldwijde trend zou worden. 

Deze broeken zijn nu letterlijk overal te koop, maar waar komt de cargo pants dan vandaan? Natuurlijk vanuit de jacht. Kijk maar eens op een jachtkleding websites en je ziet de cargo pants ruim aangeboden. Deze broeken zijn wel een stuk duurder dan hoe wij ze kennen. Maar de functie ligt dan ook ergens anders. Deze broeken zijn geschikt voor de zwaarste jachtsituaties en dienen erg comfortabel te zitten. Ze geven een enorme bewegingsvrijheid en slijten niet. Perfect voor de jacht dus! 

3. Heuptasjes  

De derde trend vanuit de jachtwereld zijn de heuptasjes. Heuptasjes werden een paar jaar geleden al populair, maar nog steeds zijn ze niet weg te slaan op festivals en feestjes. Een heuptasje draag je makkelijk op je middel en zo’n tasje raak je absoluut niet zomaar kwijt. Handig voor zowel op jacht als op een groot evenement. 
Wel ben je vaak beperkt in ruimte met zo’n heuptasje, er past nu eenmaal niet zoveel in. Alleen voor alle essentiële benodigdheden heeft een heuptasje ruimte. Tijdens grote jachttochten wordt er dan ook gekozen voor een rugzak, maar voor de korte toch is een heuptas ideaal. Is dit wat voor jou? Kijk dan op zolder of je nog een oud exemplaar hebt liggen, of schaf een nieuwe aan. Draag hem basic om de heup of diagonaal over je schouder. Go for it!

Dit vind je misschien ook leuk...