Lifestyle

Last van onkruid? Volg deze tips

Onkruid is storend in elke tuin. Het kost veel tijd en moeite om het te wieden, het ziet er lelijk en onverzorgd uit en is moeilijk tegen te gaan. Vooral in een grote tuin, komt er nooit een einde aan. Waarschijnlijk heb je al wat dingen gedaan om het onkruid tegengaan. Misschien heb je al geprobeerd om alle voegen te verdichten, zodat het onkruid geen kans meer heeft om uit de tegels te groeien. Het is wel slim om een specialist te benaderen die hier verstand van heeft. Ook zijn er diverse verdelgmiddelen verkrijgbaar, die echter ook schade aan de planten zelf kunnen opleveren. Uiteraard wil je dit voorkomen. Het is ook mogelijk om het onkruid weg te branden als je veel last hebt van onkruid. Hiervoor is het wel handig om een specialist in te schakelen, om te voorkomen dat het misgaat en je je tuin beschadigt.

Een eenvoudigere methode voor jouw tuin

Gelukkig kan het ook een stuk eenvoudiger, zonder dat er een professional aan te pas hoeft te komen. Door van handige bodembedekkers in je tuin gebruik te maken, kun je onkruid evengoed bestrijden. Doordat er geen zonlicht bij het onkruid komt, kan het niet meer groeien en heeft dus geen kans meer in jouw tuin te komen. Bij een partij als 123Natuurproducten vind je een breed assortiment aan verschillende bodembedekkers waaronder houtsnippers, grind, Franse boomschors of Cacaodoppen. Heb je nog niet ontdekt welke voordelen bodembedekkingen bieden? Wij leggen het graag voor je uit!

Algemene voordelen van bodembedekkers

Een bodembedekker biedt bescherming aan je planten. Het houdt bijvoorbeeld het zonlicht tegen zodat de wortels van de planten niet verbranden. In de winter zorgt het voor een isolerende functie en biedt het bescherming tegen vorst. Het is een duurzame keuze en enorm onderhoudsvriendelijk. Doordat de meeste bodembedekkers jarenlang meegaan, hoef je er haast niet naar om te kijken. Kies je echter voor en bedekker als cacaodoppen, dan is het belangrijk om te weten dat deze jaarlijks uit zichzelf verteren. Daarom dien je deze bodembedekker elk jaar opnieuw te strooien. Ben je ervan overtuigd dat een bodembedekker de ideale oplossing voor jou is? Kijk dan gerust even rond in de onlineshop van 123Natuurproducten.

Dit vind je misschien ook leuk...