Leuke cadeau tips voor de feestdagen
Lifestyle

Leuke cadeau tips voor de feestdagen

Het is weer die tijd van het jaar en je weet wat dat betekent: feestdagen. Voor sommige mensen zijn de feestdagen slechts beperkt tot de kerstdagen en is de rest niet zo interessant, voor anderen is het al vanaf oktober raak. Na Halloween beginnen de voorbereidingen voor Sinterklaas al, wellicht staat de kerstboom ook al in huis na Halloween. Versieren en decoreren zijn dingen die mensen over het algemeen wel leuk vinden en geen moeite mee hebben, echter iets belangrijkers wel: cadeau’s kopen.

De eindeloze strijd

Cadeau’s kopen is iets wat voor veel mensen niet het allerleukste is wat eraan de feestdagen is. Want zeg nou zelf: wat moet je kopen voor die mensen die je 1 keer in het jaar ziet? Je kunt niet een onpersoonlijk cadeau als sokken geven natuurlijk. Maar wat dan wel? Iets handigs? Dan denk je gauw aan een agenda kopen of iets dergelijks. Maar dat lijkt misschien wel een beetje afgezaagd of stom. Het tegendeel is echter waar. Met de gebeurtenissen van de afgelopen 2 jaar zijn mensen de fysieke dingen meer gaan waarderen dan ooit tevoren.Zo is het juist populairder geworden om dingen te schrijven in plaats van typen. 

Soorten cadeaus

Behalve een notitieboekje is het bijvoorbeeld ook een mogelijkheid om een agenda te kopen. Door een speciale uitvoering van agenda’s te kiezen, heb je al een exclusief cadeau, maar door de persoonlijke noot die je eraan kunt meegeven, kun je dit nog persoonlijker maken. Een agenda is bijvoorbeeld leuker om te geven aan iemand die waarde hecht aan structuur en orde. Vaak zijn dat bijvoorbeeld mensen als je opa en oma, maar dat is niet altijd beperkt tot deze mensen. Nu de samenleving langzaamaan op gang komt, zal iedereen steeds meer behoefte hebben aan structuur en orde.

Artistieke cadeaus

Sommige mensen zijn wat artistieker, creatiever of ongeorganiseerder van aard. Zij hebben niet zo’n behoefte aan een agenda, maar kunnen wel de nodige schrijfwaren waarderen. Als de agenda niet iets is wat bij hen past, kun je bijvoorbeeld denken aan een notitieboek of wellicht zelfs een schetsboek kopen. Deze laatste is vooral voor tekenaars, schilders en andere kunstenaars erg handig. De vrijheid om niet binnen de kaders te hoeven werken, maar het toch wel compact en georganiseerd te houden, maakt dat het in principe de ideale oplossing is voor als je geen raad weet met de cadeau’s voor je feestdagen.

Persoonlijke boodschap

Het leuke van dit soort cadeaus, als ook het geval is bij boeken en dergelijke, is dat je hier een persoonlijke boodschap in kunt zetten. Dit is een oud gebruik wat vroeger eigenlijk door iedereen werd gedaan. Zo kun je denken aan  een briefje wat er in wordt gestopt, op wordt gelegd of op de verpakking wordt geplakt. Dit is de minder klassieke vorm natuurlijk. De echte originele mensen weten dat je cadeaus’ niet op die manier persoonlijk maakt. Dat doe je in deze gevallen door een persoonlijke boodschap in bijvoorbeeld de kaft te schrijven, of bij een gepersonaliseerde kaft dit wellicht daarin te verwerken.

Dit vind je misschien ook leuk...