Fashion & Beauty

Stralend witte tanden, hoe krijg je die?

Er zijn veel manieren om stralend witte tanden te krijgen. In dit artikel behandelen we hoe je stralend witte tanden krijgt en houdt en hoe je gele tanden kan verhelpen. Iedereen wil stralend witte tanden en zijn genoeg dingen die jij kan doen om hiervoor te zorgen. Zo is het sowieso verstandig om elk jaar twee keer naar de tandarts te gaan en niet te roken. Bekijk dit artikel voor meer tips om het geheim van stralend witte tanden te krijgen.

Witte tanden

Witte tanden krijg je door de basis goed te doen en dat is goed je tanden poetsen. Daarnaast helpt het om je tong te poetsen. Ook is flossen belangrijk om tandplak te voorkomen. Tevens is het eten en drinken dat je nuttigt een onderdeel voor witte tanden. Zo zijn er verschillende etenswaren die je tanden verkleuren zoals witte wijn en groene thee. Houd hierbij in gedachten dat rode wijn zelfs de grootste boosdoener is om gele tanden te krijgen.

‘Wit eten’

Zoals net te lezen viel, zijn er etenswaren waarvan je gele tanden krijgt. Echter, er zijn ook voedingswaren waar je wittere tanden van krijgt. Het beste eten zit natuurlijk in groenten en fruit. Zo zijn komkommers en appels erg goed om wittere tanden te krijgen. De appel bevat namelijk goede zuren die zorgen voor wittere tanden. Tot slot maakt kaas meer speeksel aan waardoor je tandvlees beter wordt beschermd.

Gele tanden verhelpen

In een wereld waar witte tanden de norm zijn, zijn gele tanden iets om onzeker van te worden. Echter, je kunt zeker gele tanden verhelpen. Houd in ieder geval je speekselvorming op peil. Dit beschermt je tandvlees. Ook whitening tandpasta kan je helpen om weer wittere tanden te krijgen. Dit komt omdat in dit soort tandpasta kokosolie zit dat goed helpt. Tot slot zou je je tanden kunnen bleken als bovenstaande niet genoeg effect sorteert.

Tanden bleken

Veertig procent van de jongeren denkt aan een tandenbleekbehandeling. Door je tanden te bleken, kan je je tanden witter maken. Het kunstmatig witter maken van je tanden kan op meerdere manieren. Zo kan je je tanden zelf bleken of laten bleken. Zelf bleken kan middels bleektandpasta en je tanden zelf behandelen. Laten bleken kan bij de tandarts, maar daar zijn tegenwoordig ook speciale bleekklinieken voor. Er wordt dan bleekmiddel op je tanden gesmeerd en een speciaal daarvoor bestemde lamp kan dat proces sneller laten verlopen.

Dit vind je misschien ook leuk...