3 redenen waarom motorrijden in Amsterdam de beste keuze is
Amsterdam Lifestyle

3 redenen waarom motorrijden in Amsterdam de beste keuze is

Amsterdam, een bruisende stad waar altijd wel iets te beleven is. Toch kent Amsterdam ook een groot aantal nadelen. Zeker voor mensen die in het bezit zijn van een eigen auto. Want als er één ding is waar je niet gelukkig van wordt in het centrum, dan is het wel rijden én het vinden van een parkeerplekje. Beiden kunnen enorm stressvol zijn.

Woon jij in Amsterdam of ben je van plan om hiernaartoe te verhuizen? En twijfel je nog om je vertrouwde Café Racer uit de stalling te halen of toch je auto op te knappen en deze mee te nemen? Dan hoef je niet lang na te denken. Want als het gaat om rijden in Amsterdam, dan is motorrijden verreweg de beste keuze.

1. Altijd een parkeerplek te vinden

Parkeren in het centrum van Amsterdam is misschien wel de grootste nachtmerrie van iedere bestuurder. Natuurlijk zijn er genoeg parkeergarages te vinden, maar hier ben je al direct een fortuin kwijt en sta je er ook nog eens amper een paar uur. Bovendien kan je als je hier woont ook eenvoudig van andere parkeerplekken gebruik maken. Een grote auto is dan echter niet prettig, want dan zal je vaak lang moeten wachten of zelfs helemaal geen plekje kunnen vinden.

In dat geval is een bmw k100 natuurlijk een uitstekend alternatief. Deze parkeer je als het moet nog eenvoudig op de stoep. En in veel gevallen mag dat ook als je anderen hier niet mee tot last bent. Kortom: de nachtmerrie van parkeren in Amsterdam is met een motorfiets zo goed als verleden tijd. Laat je auto daarom gerust staan en spring op de motor. Dat zal je zeker veel meer plezier brengen en het is ook nog eens een stuk beter voor de bloeddruk.

2. Gevoel van vrijheid

Wonen in een drukke stad is niet voor iedereen weggelegd. Het kan soms best benauwend zijn. Het gevoel dat iedereen iets van je verwacht, dat er altijd mensen om je heen zijn en je nooit eens gewoon lekker kunt lopen, fietsen of rijden zonder iemand tegen te komen. Het ultieme gevoel van vrijheid is dan ook ver te zoeken.

Mits je uiteraard over een eigen motor beschikt. Je zet de knipperlichten aan en rijdt zo de wijde wereld in. Geen verplichtingen, geen haast, enkel vrijheid. Het geluid van de wereld die om je heen raast werkt ondertussen enorm ontspannend. Dat ultieme gevoel van vrijheid is met vrijwel geen enkel ander voertuig te evenaren.

3. Je glipt overal tussendoor

Met de auto moet je in Amsterdam over enorm veel geduld beschikken. Voordat je het weet sta je weer vast in een smal straatje en heb je geen idee hoe je er dit keer weer tussenuit kunt komen. Met een bmw r100 is dit toch anders. Je glipt overal gemakkelijk tussendoor, waardoor je nooit ergens heel lang hoeft te wachten. Zo bespaar je jezelf veel tijd én stress!

Dit vind je misschien ook leuk...