empty dishwasher
Amsterdam

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een professionele vaatwasser?

De aanschaf van een professionele vaatwasser is een belangrijke investering. Een vaatwasmachine is een belangrijke schakel in het hele keukenproces. Veel mensen onderschatten het belang van een goede vaatwasser. Toch kan het haperen van de vaat je hele operatie flink verstoren. Niks zo onhandig als medewerkers die mis grijpen omdat het bestek op is of de glazen nog niet schoon, terwijl je zaak vol zit en gasten wachten op lekker eten en drinken.

Uit welke soorten professionele vaatwasser kun je kiezen?

Er zijn allerlei soorten vaatwassers die allemaal specifieke voor- en nadelen hebben. Je hebt speciale glazenspoelmachines, gereedschappen wasmachines, voorladers, korven transport machines en doorschuif vaatwassers. Welke vaatwasser past bij jouw wensen is afhankelijk van het gebruik. We noemen de belangrijkste functionaliteiten van de verschillende soorten zodat je snel helder hebt wat de mogelijkheden zijn en een weloverwogen keuze kunt maken.

1.) Glazenspoelmachine

Een professionele vaatwasser glazenspoelmachine is vergelijkbaar met een voorlader. Je verzamelt de glazen in een korf en als de korf vol is schuif je deze in de machine en binnen een paar minuten zijn je glazen schoon. Bij een gewone glazenspoelmachine mag je de glazen na het wassen nog poleren. Met een osmose machine hoeft dat niet. Deze machines maken je glazen streeploos schoon waardoor je de glazen zo uit de spoelmachine op tafel kunt zetten.

2.) Gereedschappen wasmachine

Als je veel grote pannen, potten of andere grote producten zoals gastronormbakken moet reinigen, kan een speciale gereedschappen machine handig zijn. Deze zijn speciaal gemaakt voor het snel reinigen van grote stukken. Ideaal als je bijvoorbeeld grootkeuken producent bent, dan hoef je niet alles op de hand te doen.

3.) Professionele vaatwasser voorlader

Een voorlader is een compacte vaatwasmachine die makkelijk ingebouwd kan worden. Bijvoorbeeld onder een werktafel, in de bar of een andere plek. Je verzamelt het vuile servies in een waskorf en als de korf vol is plaats je hem in de voorlader en binnen een paar minuten is je servies weer schoon. Een voorlader is handig als je geen grote hoeveelheden vuile vaat in een korte tijd hoeft te verwerken. De machine neemt minder plek in beslag dan een doorschuifvaatwasser.

4.) Korventransportmachine

Een professionele vaatwasser korventransportmachine is de powerhouse onder de horeca vaatwassers. Met een capaciteit van tientallen korven per uur maak je hiermee in korte tijd heel veel vaat schoon. Ideaal voor de grootkeuken- en cateringbedrijven met grote capaciteit.

5.) Professionele doorschuifvaatwasser 

Deze professionele vaatwasser is een aanrader bij een grote stroom van gebruikt serviesgoed en bestek. Een doorschuifmachine is een onderdeel van een hele wasstraat waarbij de vuile vaat in een vaatwaskorf eerst handmatig kan worden voorgespoeld met een voorspoeldouche. Daarna schuift de korf door naar de machine waar de vaat in een paar minuten gereinigd wordt. Dat is meteen één van de grote voordelen van een doorschuifmachine; in 1 of 2 minuten is je vaat schoon. Het is een snelle en efficiënte manier van veel vaat schoon maken.

Dit vind je misschien ook leuk...