Roadtrip: dit is mijn checklist
Travel

Roadtrip: dit is mijn checklist

Ben je van plan om een roadtrip te gaan maken? Dan is het erg leuk om hiervoor een camper te gebruiken. Hiermee heb je namelijk alles direct bij de hand wat je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld een tour maken langs de kust? Je kunt gemakkelijk je camper parkeren om te gaan slapen, in plaats van te zoeken naar een hotel of herberg. Uiteraard zijn er wel enkele zaken die je moet regelen voor de camper, zoals een camper verzekering. In dit blogbericht willen we je een checklist meegeven die je kunt gebruiken voor jouw roadtrip!

Wat moet je regelen voor vertrek?

Als je een roadtrip gaat maken, komt er meer kijken dan enkel het inladen van de auto of camper. Een van de belangrijke aspecten is het afsluiten van een camper verzekering. Maar wat kost een camperverzekering nu precies? De kosten voor een camperverzekering verschillen per camper en per verzekering. Het is afhankelijk van je wensen en behoeften hoeveel je betaalt voor de verzekering. Als je bijvoorbeeld enkel WA verzekert, ben je het goedkoopste uit. Dit is echter niet altijd de beste optie. Wil je zorgeloos de roadtrip in kunnen gaan? Dan is wellicht een Casco verzekering met aanvullende opties iets voor jou. Op deze manier ben je zo goed mogelijk verzekerd. Zorg er altijd voor dat je met een lokale verzekeringsadviseur om tafel gaat om de verzekering geheel naar eigen wens in te vullen. Deze weet precies hoe een camperverzekering in elkaar zit.

Check al je spullen voor vertrek

Als je met de camper op vakantie gaat, wil je dat je zoveel mogelijk nuttige spullen bij je hebt. Het is namelijk niet zo dat de ruimte onbeperkt is. Neem daarom alleen spullen mee die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Het is slim om hier een lijst van te maken. Vervolgens kun je deze lijst nalopen als je alle spullen in gaat pakken. Zo streep je bijvoorbeeld de laptop af als je deze in de camper legt. Zorg er daarnaast ook voor dat alles voor de camper is bijgevuld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gasfles als het fornuis in de camper op gas werkt.

Stippel de route uit

Ga je een lange roadtrip maken? Dan is het zeker geen slecht idee om van tevoren de route uit te stippelen. Door vooraf de route te bepalen,  weet je zeker dat je met de camper de eindbestemming kunt halen. Daarnaast kun je op deze manier ook met een gerust hart op vakantie. Als je met de camper op vakantie gaat moet je bijvoorbeeld op voorhand alle benodigde stickers op de auto hebben. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om in de winter winterbanden te hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...