Fashion & Beauty

Wat kun je doen tegen jeuk?

Wanneer je last hebt van jeuk dan zorgt dat voor erg veel frustraties. Deze frustraties kunnen ervoor zorgen dat je chagrijnig wordt. Dit is zowel voor jezelf als voor je omgeving niet prettig. Om te voorkomen dat je chagrijnig wordt door jeuk, kun je het probleem beter zo snel mogelijk verhelpen. 

Je huid insmeren

Jeuk verhelpen kun je onder andere doen door je huid in te smeren met een vette zalf. Dit werkt vooral goed wanneer de jeuk ontstaat door een droge huid. Het is hierbij het slimst om de huid in te smeren nadat je uit de douche komt. Het kost een paar minuten tijd maar bespaart je een hoop jeuk. 

Absoluut niet krabben

Naast het insmeren van de huid is ook belangrijk dat je niet toegeeft aan het probleem. Zo is het bijvoorbeeld sterk af te raden om te krabben. Met krabben verhelp je he2t probleem vaak niet en maak je je huid wel kapot. 

Ga naar de dokter als de problemen aanhouden

Als je continu last blijft houden van jeuk, dan kan het handig zijn om langs de dokter te gaan. Het kan namelijk ook om een allergische reactie gaan. In die situatie is het erg lastig om het probleem op eigen houtje op te lossen. 

Op het moment dat het blijkt dat het inderdaad om een allergie gaat zal je zeer waarschijnlijk medicijnen krijgen. De soort medicijn die je krijgt hangt af van de allergie die je hebt. naast dat j medicijnen kan krijgen, kan het ook zijn dat je een intolerantie hebt tegen een bepaalde voedingsstof. In dat geval is het verstandig om de voedingsstof waarvoor je allergisch bent te vermijden. Je zult zien dat daardoor niet alleen de jeuk minder wordt. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld ook minder vaak naar de wc moet.

Dit vind je misschien ook leuk...