Wat heb je nodig voor een heerlijke massage?
Fashion & Beauty

Wat heb je nodig voor een heerlijke massage?

Wanneer het gaat om een fysieke behandeling, wil je als actieve en als passieve deelnemer alleen het beste van het beste. Ook wel logisch, toch?

Zo’n behandeling onderga je immers niet voor niks. Je hebt een verzorging van de huid nodig, een ontspanning van je lichaam of zelfs een verzetje voor de geest. Even alle spinnenwebben en stress eruit geklopt krijgen. Misschien zelfs een combinatie van alledrie! Maar om de optimale behandeling te geven heb je wel de beste van de beste hulpmiddelen nodig. En mocht jij een partner hebben die weet wat hij of zij doet, dan wil je hem of haar ook de beste accessoires en methoden aanreiken om jou te verwennen en te onthaasten.

Hieronder gaan we kort in op enkele zaken die in geen enkele massageruimte mogen ontbreken.

Massagetafel

In je eigen huiskamer en met je partner gebruik je misschien wel jullie bed. Maar ook in die intieme situatie is een speciale massagetafel geen overbodige luxe. Het liefst eentje die in meerdere posities kan staan en eenvoudig in hoogte verstelbaar is. Natuurlijk wil je dit speciale meubel gemakkelijk kunnen onderhouden. Daarom raden we je ook aan om er een speciaal hoeslaken voor massagetafels overheen te leggen. Transpiratievocht en andere vloeistoffen komen dan niet direct in aanraking met het oppervlak zelf en schoonmaken zal daarom niet tot nauwelijks nodig zijn. Puur een kwestie van de hoes uitwassen en klaar is Kees.

Massage olie

Het type massage olie dat je gebruikt, is essentieel voor de soort behandeling die je wilt geven of ondergaan. De ene heeft een helende werking voor de huid, een ander geeft een bepaalde tinteling af. Weer een andere voelt warm of juist koud aan en zorgt voor een unieke sensatie.

Het juiste type massage olie kan ook veel dieper doordringen dan de huid zelf en helpen om de effecten van blessures teniet te doen. Ook andere vormen van chronische pijn worden met behulp van een professionele massage en de daarbij passende vloeistof verlicht.

Massage handdoek

Comfort is een groot goed, zeker tijdens een massage. Zo is een aangename temperatuur belangrijk: een groot deel van je lichaam wordt ontbloot, wat betekent dat dit wordt blootgesteld aan de warmte of kou in de massageruimte. Dit kun je simpelweg voorkomen door de cliënt een handdoek aan te reiken, of zelf over zijn of haar lichaam te leggen. Een handig bijeffect hiervan is dat ook intieme delen van het lichaam kunnen worden afgedekt. Zo kun je pas echt ontspannen terwijl je gemasseerd wordt. Tot slot wordt een massage handdoek ook gebruikt om overgebleven lotions en oliën van het lichaam te wrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...